Социалната мрежа Туитър блокира акаунт, който е публикувал информация за движението на

...
Социалната мрежа Туитър блокира акаунт, който е публикувал информация за движението на
Коментари Харесай

Туитър блокира акаунт, следял частния самолет на Илон Мъск

Социалната мрежа  " Туитър " блокира акаунт, който е разгласил информация за придвижването на персоналния аероплан на притежателя на едноименната американска компания Илон Мъск. Това заяви осведомителна организация Bloomberg.

Медията отбелязва, че акаунтът е поддържан от Джак Суини, студент в Университета на Централна Флорида от 2020 година насам. В сряда, 14 декември, акаунтът е бил спрян заради нарушаване на разпоредбите на общността. Собственикът на акаунта удостовери, че е получил уведомление с сходно наличие.

Агенцията показва, че през 2021 година Мъск е предложил на Суини опцията да отстрани акаунта против 5000 $. Студентът е изискал 50 000 $ за сходно деяние.

По-рано американският милиардер Илон Мъск обяви " гражданска война ", говорейки за онлайн цензурата в Съединени американски щати, и разгласи идното издание на документи с информация за потискането на свободата на словото.

Преди това Мъск уволни двама чиновници на компанията, откакто те обществено се скараха с него в обществените медии. Конфликтът породи, тъй като специалистите и милиардерът не бяха съгласни с аргументите за бавното действие на Twitter на смарт телефоните с Android.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР